Jesmo li?

Danas je povijesni dan. Čujem svakakve najave, pa i takve. Međutim danas se igra samo jedna u nizu utakmica na Poljudu. Igra se još uvijek u nepravednom sustavu i ma što danas učinili na istoku stadiona, malo ćemo utjecati na razvoj događaja.

Ono na što možemo utjecati, a s čega se konstantno miče fokus, ma koliko se oni koji projekt vode trudili suprotno, događa se ispod zapadne tribine. Događa se od sinoć i na Rivi. Događa se i na stranicama udruge Naš Hajduk.

Tamo možemo utjecati. Tamo možemo osigurati sigurnu budućnost za klub. Nije poanta u boji dresa, nije poanta ni u imenu na dresu.

Ostavimo se detalja, ne upadajmo u zamke onih koji sve rade da maknu fokus sa činjenice da smo u situaciji da preuzmemo vlasništvo nad klubom.

Da osiguramo da nikad više ne ovisimo o dnevnoj politici. Da ne ovisimo o milosti moćnika iz bilo kojeg centra, zvali se oni Beograd, Zagreb, Rim ili Bruxelles.

Da osiguramo budućnost Hajduka, jer sa brojem članova i pretplatnika raste i prihod kluba. Ne samo kroz članarine, nego je to jedini način da novac dođe u klub.

Ne sponzoriraju bogati klubove jer su im simpatični ili jer navijaju za njih, nego zato jer im to donosi neku korist.

A nije isto sponzorirati običan klub ili klub sa 40 tisuća članova. Pitajte ljude iz Heinekena. A sad zamislite da klub ima 400 tisuća članova. Zamislite.
Nemojte zamisliti. Ostvarite.

A danas će Hajduk pobijediti. Ili neće. Dobiti će kaznu. Ili neće.

Danas je samo jedna mala bitka u borbi koja traje dugo i trajati će vječno. Pobjedili smo samim time što se borimo, a konačnu borbu dobiti ćemo samo ako nikad ne odustanemo.

Učlanite se i donirajte, to je naša pobjeda.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s