LOST IN TRANSLATION

Veselo je bilo na današnjoj najavnoj konferenciji za novinare na Poljudu pred utakmicu u Vinkovcima što je na rasporedu sutra. Trener Joan Carillo ne zna hrvatski, očekivano, a engleski govori onim specifičnim naglaskom koji uhu domaćih novinara nije blizak.

Za početak packa klubu. Pronaći prevoditelja za španjolski ili katalonski jezik, ovisno već o preferencijama novog trenera, ali nekog ujedno potkovanog u nogometnim pitanjima, jer vrlo je važno da novinari imaju šansu kvalitetno prenijeti misli i planove trenera javnosti.

Doduše, nekima to nije uspjelo ni sa trenerima koji su savršeno govorili hrvatski, ali to je već na njihovu dušu, uvijek postoji video zapis za one koji žele znati više.

Na slijedećem linku može se pogledati i poslušati današnju najavu trenera, a ja bih izdvojio činjenicu da je trener vrlo brzo uočio probleme koje momčad ima.

Nedostatak zajedničke ideje. To je nešto što su mnogi stručni, a i oni manje stručni, komentatori isticali kao glavni problem do sada. Trener nije izričito rekao da je to loše, ali je istaknuo da to želi poboljšati.

Ono što se dopada je činjenica da trener hvali igrače, nema mjesta defetizmu, nego samo najava svakodnevnog napredovanja.

Riječ koju je nekoliko puta trener ponovio je i balans. Da nešto već zna o tome gdje je došao pokazao je kad je rekao da nema namjeru uživo gledati utakmicu između Dinama i Lokomotive, jer smatra da će puno bolju informaciju o Dinamovoj igri dobiti pregledavajući snimku utakmice s Juventusom.

Teren će biti tvrd i težak, u momčadi neće biti Ohandze i Savvasa, upitan je i Erceg, a na pitanje o sustavu igre dao je odgovor da za njega formacija kao takva nije presudna, nego ukomponiranost momčadi u jednu cjelinu.

Prve pressice se u more bacaju, a što se mene tiče, trener ne mora ni doći na slijedeće, samo neka doista ukomponira momčad po guštu navijača Hajduka. Ako je to uopće moguće, s obzirom na šarenilo želja koje navijači imaju.

Za početak, ‘oćemo pobjedu!

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s