POTRES NA POLJUDU, ZAPOČINJE RASPRODAJA IGRAČA!!!

Sad bi bilo lako napisati kako sam znao i kako sam bio pametan, ali svi oni koji redovito prate Hajduka su znali.
Jučer je predsjednik Hajduka Ivan Kos primio petnaestak novinara i razgovarao s njima dva sata i petnaest minuta.
Većina je razgovor snimala, bilo nas je više od petnaest, i kako je razgovor doista bio dug, najavio sam da će biti zanimljivo vidjeti tko će što izvući u naslov, i na što staviti akcent.
Ono što nisam očekivao, jer majkumu, više od petnaest nas je bilo tamo, svi smo slušali, većina je i snimala, da će na nekoliko portala u tekstovima, a na nekima već u naslovu biti nešto što predsjednik Ivan Kos uopće nije rekao.
Grešku, za koju se nadam da je samo greška, napravio je novinar Hine. A onda su portali preuzeli vijest s njenog servera i udri brigu na veselje.
Kako se od Hine očekuje da bude servis, pače državni servis kojemu se vjeruje, smatram to neoprostivim.
Novinar može pogriješiti, ali novinar Hine bi trebao imati najviše odgovornosti pri prenošenju nečeg, ma koliko nevažno to izgledalo.
Jer ako sam ja mogao preslušavati snimku koja traje dva sata i šest minuta duže od pet sati, samo iz odgovornosti prema poslu kojim se bavim, onda može i novinar Hine.
A što reći o portalima koji su prenijeli Hinin izvještaj?
Još i mogu shvatiti one koji nisu imali novinara na tom događaju, ali vijest su prenijeli i portali Jutarnjeg Lista i Sportskih Novosti, bez obzira što je novinar Sportskih Novosti bio na sastanku, štoviše bio i najaktivniji, pa postavio najviše pitanja i čak sjedio najbliže predsjedniku Kosu.
Vjerujem da će u tiskanom izdanju izaći tekst napisan od kolege koji je bio tamo, ali urednik je objavljivanjem izvještaja s Hine štetu već učinio.
I sad kad navijači Hajduka koji čitaju Index.hr, Sportske Novosti, Jutarnji List, T-portal, Net.hr, Dnevnik.hr Nove TV (to je ono što sam na brzinu pregledao) pročitaju da je Kos najavio rasprodaju igrača u zimskom prijelaznom roku, pa popizde, tko će biti kriv?
rasprodaja.jpg
Nesposobna uprava, Naš Hajduk?
Ukoliko ikoga zanima, pitanje je bilo (a postavio ga je jedan besprizorni lik) koliko novaca GODIŠNJE od transfera treba Hajduku da bi izgurao godinu, na što je predsjednik odgovorio financijskom zavrzlamom, koju je bilo teško odgonetnuti, ali se nekako iskristaliziralo da je to otprilike 25-30 milijuna kuna.
Ali u niti jednom trenutku nije spomenuo rasprodaju igrača niti da je to iznos koji Hajduk treba u ovom zimskom prijelaznom roku.
Dapače, rekao je da Hajduk u slijedeća dva prijelazna roka ne namjerava prodati više od jednog ili dva igrača po roku, te da je plan da ova momčad bude okosnica one koja će ući u borbu za EL ovog ljeta.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s