JOAN CARILLO: MORAMO VRATITI DUG NAVIJAČIMA

Najavio je danas trener Hajduka sutrašnju utakmicu s Dinamom. Nakon prve press konferencije sam napisao kako bi treneru trebalo naći prevoditelja, ali nakon druge, pa još i zbog ostalih stvari koje su se događale oko prenošenja vijesti s Poljuda zadnjih dana zaključujem da bi možda najbolje bilo da trener govori katalonski, koji malo tko od novinara razumije, pa da barem znamo zašto se riječi Hajdukovih službenika ne prenose korektno.

Trener je rekao sve ono što je uobičajeno pred derbi, o tome samo ukratko: Kalinić ipak ne može, ne može ni Memolla, uz trojicu kartoniranih to je to.

Meni se osobno svidjelo kad je trener pohvalio najbolje Dinamove igrače, (Soudanija, Fernandesa i Ćorića) ali odmah dodao kako smatra da u svojoj momčadi ima igrače jednake razine.

Ugodna promjena nakon stava bivšeg trenera koji je imao neke svoje ideje o tome koje nisu bile dobrodošle, posebno ne u svlačionici Hajduka.

Ono što sam izvukao u naslov, i o čemu ću rado napisati nekoliko rečenica izrečeno je na samom kraju, kad je trener pohvalio Torcidu i spomenuo da su gledajući utakmicu sa Cibalijom njegovi prijatelji iz Španjolske bili uvjereni da su navijači iza gola domaći navijači, jer nemoguće da je na put od sedam – osam sati krenulo toliko gostujućih navijača.

Kako se naš trener ne služi najbolje engleskim, tražio je neko vrijeme riječ kojom će opisati svoju želju da vrati dug navijačima dobrom igrom i pobjedama,

Pa je tako nekoliko puta ponovio samo frazu pay to Torcida, tako da se ne bih začudio da negdje ovih dana izađe kako je trener rekao da igrači plaćaju Torcidi da bi igrali.

Da se uozbiljim, trener je nakon prve utakmice shvatio da je momčad veliki dužnik svojim navijačima. Kad se malo bolje upozna s klubom, ako ga educiraju, (posebno) o novijoj povijesti Hajduka, shvatiti će da ukoliko uspije vratiti trećinu duga koju klub, a posebno momčad ima prema navijačima, da će to značiti barem pet godina nepobjedivosti.

Za početak poruka ide ne treneru, jer on nije taj koji će sutra istrčati pred navijače, nego poruka ide igračima.

Nema više nikakvog razloga za suzdržavanje, nema razloga za strah, ostalo je samo tih devedeset minuta sutra za ovu godinu.

Nema ni velikog pritiska, shvatili ste već da su navijači i na poraze navikli, ali nisu i nikad se neće naviknuti za beskrvna izdanja.

Sutra je riječ dana opet cojones. Pitajte trenera da vam prevede. Ili jeste, ili niste.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s