DAN ZALJUBLJENIH

U matematici su dva i dva uvijek četiri, samo što to baš i nije tako jednostavno kad se stvari stavljaju na papir. U našim glavama je to pojednostavljeno, pa dekadski sustav uzimamo zdravo za gotovo. Da ne ulazimo u teoretiziranje, npr. u binarnom sustavu su dva i dva isto četiri, ali ta četvorka izgleda kao stotica.

Tako postoje i različiti kalendari, samo što mi uzimamo ovaj naš, gregorijanski, zdravo za gotovo. Tako sam ja, npr. rođen osmog dana mjeseca Kisleva 5735-e godine. A u srijedu, četvrtog  Rabi Al-Awwala, 1439-e godine ću slaviti svoj 43. rođendan.

Dobro, neću ga slaviti, jer u tim godinama to i nema nekog smisla, ali recimo da ću ga oblježiti. Slavlja ostavljam za važnije događaje.

Pola svijeta za koji dan će slaviti Valentinovo, po danu smaknuća tog kršćanskog sveca koji je svojedobno vjenčavao zaljubljene prkoseći zabranama. I neka se ljubav slavi.

Sekta kojoj pripada većina onih koja čita ovakve opskurne portale svoj Dan Zaljubljenih slavi dan ranije. Jer imamo neki svoj kalendar u glavi, neku ljubav u nama, neku ludost samu.

Jer je na taj dan u knjige prvi put upisana njihova najveća ljubav. Jer se na stotu godišnjicu tog upisivanja vatrometom ljubavi i ludosti, (jer nema vode tako duboke kao što je ljubav luda) spasilo da u knjige ostane vječno i zapisan.

I zato, dame moje, posebno vi koje (još) niste zaražene virusom ljubavi prema danu prije Valentinova kao odabranik vašeg srca, poklonite mu nešto lijepo na taj dan, prigrlite tu njegovu ljubav, vratiti će vam se stostruko, jer kao što poslovica kaže, Hajdukovci znaju što je vjernost i bezuvjetna ljubav.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s