DOSTA!

Svima koji na dnevnoj bazi prate hrvatski nogomet je današnji događaj just another day in the office, ali taj vinkovački penal, tako prigodno dosuđen u noći dodjele Oscara je, izgleda, bila ona kap koja prelije čašu.

Mala je to kap, ali kako se ta čaša punila godinama, naizgled mala kap je bila dovoljna da se još jednom ujedine svi oni kojima je nogomet u srcu.

BBB su vratili dresove igračima, jasno poručivši što misle o svemu, a službena FB stranica Vlade RH je zasuta ljutitim porukama navijača sa svih strana, jer ovih dana je godišnjica stupanja Zakona o sportu na snagu.

Premijer je obećao punu provedbu Zakona onog dana kad je tražio glasove od građana na Rivi, istoj onoj Rivi na kojoj su građani tražili promjene.

Vrijeme je za promjene. Ukoliko je taj smiješni penal povod za to, neka bude. Jer imali smo pozive na izvanredne sjednice i zbog banalnijih razloga, kao što je paljenje devet baklji.

Izgleda da je nogometnim navijačima prekipjelo. Nema više razlike za koga navijamo, jer konačni cilj je ipak zajednički svima – pošteno natjecanje.

I nema tu Dinamovaca, Hajdukovaca, Riječana, Osječana, postoje samo normalni navijači protiv huligana koji su uništili nogomet. Huligana koji se drže za funkcije samo i isključivo prešutnom podrškom i nedjelovanjem političara.

Onih političara koji bi trebali biti odgovorni prema svojim građanima, a ne huliganima koji maltretiraju većinu koja želi uredne odnose.

Polako i mainstream novinari shvaćaju situaciju, shvaćaju da je sadašnja situacija neodrživa. Sve je manje onih koji komentiraju svu ovu lakrdiju kao normalno natjecanje, jer stvari su očito otišle iza svih granica apsurda.

I nije važno tko je započeo borbu, nije važno tko se prvi sjetio, nije važno tko se kad uključio, a uključuju se čak i komentatori HRT-a, važno je da se oči otvore. Jer dosta je bilo zatvaranja očiju, vrijeme je da se otvore vrata na sportskim savezima i da ih se dobro provjetri.

Vrijeme je da se prestanemo crvenjeti zbog huligana koji nas sramote po svijetu, da se prestanemo sramiti zbog toga što nam najgori uličari vode nogomet, vrijeme je da sport bude tu zbog sportaša i navijača, a ne zbog sumnjivih likova što sjede u ložama i huškaju nas jedne na druge.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s