POŽARI SE GASE ZIMI

Požari se gase zimi

Tu rečenicu sam čuo na Braču od jednog starog vatrogasca na nekom kominu kad smo pekli meso i gasili požar u sebi hladnim pivom. Par sati ranije me je potjerao s požara jer sam ja, onako nadobudan, došao u nekim espadrilama koje su tad bile popularne.

Neću pisati o požarima više, vraćamo se Hajduku. Prijatelj koji radi na demontaži opreme s Ultre mi je javio da se štemaju zahodi pod sjeverom Poljuda.

Revolucionarna je to vijest za sve one koji su barem jednom išli izbaciti višak tekućine iz sebe tokom utakmica Hajduka. I sad zamislite kako strašno zvuči ta rečenica. Zamislite koliko ste puta od svih onih koji se kunu da znaju bolje čuli da je u njihovo vrijeme sve funkcioniralo i da je ova uprava Hajduka nesposobna.

A eto, ta uprava se uhvatila osnova. Čišćenja mulja i izmeta.

Uređivanja terena, svlačionica, prostorija za rad, opreme za trening, najosnovnije infrastrukture. Ja sam sa sjevera otišao prije dvadeset godina, a već tada su ti zahodi bili za otpis.

Sve te legende koje su znale bolje su plaćale pojačanja, trenere, agente, dovodili Barcelonu, igrali Evropu jednom čak, a temelj je klizio u mulj, blato i izmet. A kad su se pošteni uhvatili vaditi kuću iz mulja, našli su se pametovati o tome kako su u njihovo vrijeme kupe na krovu lijepo izgledale.

Požari se gase zimi, a veliki klub se ne postaje preko noći i instant rješenjima.

p.s. mala crtica i o samim sanitarnim prostorijama na Poljudu, da ne amnestiramo ni navijače i one koji misle da to jesu od krivice; nisu te zahode uništile uprave Hajduka, nego mi, navijači. Nadam se da će svijest o vlasništvu nad klubom biti dovoljna da se prema toj imovini ubuduće odnosimo kao prema svojoj.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s