IMPRUVMJENT

Ova idiotska kazna nas je šokirala, ali nema razloga da nas izbaci iz takta ili da nam poremeti planove. Naš trener uvijek kaže da neće trošiti snagu na ono na što ne može utjecati, i to je jedna od njegovih najboljih vrlina, na koju bismo se svi trebali ugledati.

A baš sam o našem treneru malo htio pisati. Mislim da čovjek apsolutno zaslužuje da mu se posveti koja rečenica.

Dočekan je malo sumnjičavo, ali nakon Pušnika, koji je među navijačima imao jako loš prijem, stekao se dojam da je na prvu krenuo puno bolje, ako ništa, nije uletio grlom u jagode s izjavama i šalovima. Samim time, dobio je neki kredit kod navijača, a i činjenica da je bio prvak Mađarske i da dolazi iz Espanyola je bila dovoljna da nitko ne može baš reći “tko je sad ovaj?”.

Počeo je s odmjerenim izjavama, i sve što je stalno obećavao je bio rad i još rada i “impruvjment”. Napredak. Čuo sam tu riječ od njega bezbroj puta već. A činjenica je da momčad napreduje. Malim koracima, ali svakome tko se imalo razumije u sport je jasno da je napredak preko noći nemoguć.

Uz sebe ima Maria Branca, koji mu je doveo dva baš pojačanja na najosjetljivija mjesta, a ako navijači Hajduka malo sagledaju situaciju, shvatit će da ni taj Memolla nije baš tolika truba kao što izgleda. Nije čovjek Marcelo ili Alba, ali ako se mene pita, bolji je i od Pivarića i od Žute. Ili nije ni lošiji od njih, ako baš treba povesti raspravu o tome.

Vratimo se na trenera. Čovjek se ne razbacuje riječima, a o nogometu i njegovim postavkama može pričati satima. Novinari pokušavaju izvući od njega redovito nešto bombastično, a lik stalno priča o taktici, o napretku, o sustavu, i sreća što ne zna hrvatski, jer bi njegove tirade bile duže od Špacinih. Šalim se malo, ali apsolutno mi je drago da smo dobili takvog fanatika na klupu našeg kluba.

Ne razbacuje se riječima ni obećanjima, ali kad nešto kaže, stoji iza toga. i zato, kad je rekao da je opušten pred ovaj start sezone, jer se osjeća kao student koji je savršeno pripremio ispit, točno sam znao o čemu govori. I vjerovao sam. Prenio je tu svoju mirnoću i na mene.

A ono što je puno važnije, vjeruju mu i igrači. I mirni su. I velika je to stvar za naš klub. Jer prečesto smo gubili vrijeme s likovima koji su bili prolaznici, koji nisu igrali za momčad, kojima trenerova riječ ništa nije značila.

I zato, nemojmo raditi grešku koju su naši stari radili s Ivićem, pa ga napadali što igra ovako ili onako i što nije rasturio HSV tri razlike.

Smiješne su mi paušalne ocjene navijača koji tvrde da je trebao igrati Ohandza, a ne Futacs, da ovo ili ono. Valjda ovaj tip koji liježe i budi se nakon što provede desetak sati gledajući te igrače zna zašto donosi nekakvu odluku.

Na koncu, zagrljaj Ohandze i Futacsa govori sve. Pustimo Joana da radi, zaslužio je puno više povjerenja i zaslužio je da mi, navijači Hajduka prestanemo biti treneri i počnemo biti navijači. Koji plješću svojim igračima i nakon greške. Koji će više cijeniti uklizavanje, nego akciju za oko.

Ej, tri utakmice, tri pobjede. I to sve tri van Poljuda, protiv protivnika koji nisu baš Inter. Koji će biti puno teži protivnik nego zadnjih godina. I zato se nadam da će Carillo…

Ma ne, ne nadam se. Siguran sam da će Carillo pripremiti igrače i taktiku na najbolji mogući način. I da kad u najavi utakmice kaže da je Inter nezgodna momčad koja nas uvijek namuči i da treba biti oprezan, da će to stvarno i misliti.

Ali isto tako kad kaže da će od igrača tražiti da budu agresivni i koncentrirani i da ide na pobjedu, znam da će sve napraviti da pripremi igrače za to.

I znam da će mu oni vjerovati. Ja mu vjerujem.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s