Ponos i predrasude

Poljud će biti krcat, a vrućina će ići do neslućenih razmjera. Osobno, puno više volim „ono naše“. One utakmice s propuhom kroz ulaze, utakmice kad ima manje gledatelja nego pretplatnika, kad su i tri rukava malo, a atmosfera je često i bolja od ove što nas čeka sutra.

Te utakmice su rijetko opjevane, a u srcima one grupe luđaka što ga bodre na kraju svake sezone zauzimaju posebno mjesto. Lani sam u jednom trenutku čak i napisao da jedva čekam te utakmice, jer osjećao sam da zima dolazi, a da Hajduk još nije spreman za uzlet.

Ove godine nisam siguran.

I dalje mi razum kaže da nismo još „tu“, ali neki vrag mi ne da mira. Bilo kako bilo, ako ne ove sezone, onda već neke od narednih ću se morati oprostiti od tih svojih omiljenih utakmica s četveroznamenkastim brojem gledatelja na tribinama.

I koliko god me nervira gužva, pojava viška zviždača na prvu grešku, kojih dovoljno imamo i u onom prvom kontingentu, koliko god će mi zafaliti onaj propuh, toliko sam sretan, jer sam svjestan da idemo u pravom smjeru.

Dobivamo proizvod koji će zanimati i one manje zagrižene, koji će dolaziti i radi nogometa i radi pobjeda. Ponosan sam na to, bez obzira na sve predrasude koje kao navijač imam prema onima koji dolaze samo kad ide dobro.

Ponosan ću biti na činjenicu da smo se ovih zadnjih godina dovoljno upoznali međusobno da ćemo se prepoznavati i u toj masi koja će ubuduće puniti Poljud redovno, a ne samo u evropskim „ludilima“.

I ponosan sam što sam dio tog putovanja. Što pamtim svaki korak i što u kostima osjećam svaku buru, a uši mi još uvijek para svaki besmisleni zvižduk upućen momcima u bijelom dresu.

Sa sjetom ću se sjećati „naših dana“, ali vrijeme je da djeca gledaju pobjede u nizu i da gledaju onakav Hajduk kakav smo zaslužili. Mislim da je pokore bilo dosta i da dolazi naše vrijeme.

p.s. …da ne bih samo hvalio, i da bih upozorio kako nije sve bajno, ukazati ću na jednu strašnu činjenicu; ne zanima je tko je kriv, ne zanimaju me problemi, ne zanimaju me opravdanja, ali činjenica da jučer u Fan Shopu na stadionu nije bilo za kupiti treći dres je porazna. Vrijeme je da se uozbiljite, gospodo! Jer ovo je čista neodgovornost, ništa drugo.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s