Carillo i njegovih 19

Ovo što se događa u Hajduku je sve ono što su nogometni stručnjaci, ali i “stručnjaci” zazivali godinama, čak i desetljećima. Kontinuitet upravljanja i struke.

Već šestu godinu klubom upravljaju ljudi koji imaju isti cilj, a nakon puno turbulencija zbog prvenstveno financijskih dubioza iz prošlosti, ali i teškim raskidanjem s nekim zabludama koje su desetljećima stanovale na Poljudu, napokon se uhvatilo daha i odvojilo vremena i novaca da se složi konkurentna momčad.

Oni koji samo površno poznaju pravila struke u sportu, kao ovaj besprizorni polunovinar kojeg čitate, znaju koliko je kontinuitet važan. Znaju to još bolje i stručnjaci, koji će ovih dana, ako im prema Hajduku uvijek “dobrohotni” urednici dopuste, sigurno i pohvaliti Hajduk zbog činjenice da je krenuo putem struke.

Ali zato “stručnjaci” šute. Odnosno, čekaju neki kiks momčadi ili odlazak još nekog golobradog mladića kojeg će neki roditelj poslati negdje drugdje da traži razvoj i sreću, pa da se raspišu o panikama i katastrofama s Poljuda.

A kiksevi će doći, baš kao što će uvijek biti roditelja koji misle da znaju najbolje za svoje dijete, zaboravljajući da je teško biti objektivan u toj ulozi.

Ono što mene, a vjerujem i većinu navijača Hajduka veseli je činjenica da nakon niza godina, naša momčad putuje u Zagreb, a nitko se ne boji te utakmice, dapače. Odlazi se s punim povjerenjem u trenera, u igrače, čak i one često osporavane, čak i od najvjernijih navijača, koji, eto, često zaborave da i nismo baš objektivni kad je naš klub u pitanju, pa smatramo da lijevi bek koji nije bolji od onog kovrčave kose iz Reala ili prezimenjaka lijepe Jessice Albe, nema što tražiti u Hajduku.

A ti momci idu u nogometni Mordor po pobjedu. Koju nužno ne moraju i ostvariti, jer ima i među momcima u plavom jako dobrih nogometaša, posebno onih koji navijaju za Hajduk.

Ali Carillo i njegovih devetnaest odlaze tamo po tri boda i s punim pravom očekuju pobjedu, a to je dugi niz godina bio nedostižni san svakog navijača Hajduka. Realno, smatram da je Hajduk trenutno favorit u večerašnjoj utakmici, bez obzira na to što nedostaje “pola momčadi”.

Da spomenem još jednom Tomislava Ivića; ako mu dopuste.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s