Da je Hugo u Hajduka bio, tko bi njega razapeti smio?

Čovjek ima 33 godine, kažu neki da je možda ljubitelj noćnog života, ali nisu sigurni, dobio je i crveni karton na svojoj zadnjoj utakmici. I zato nije dočekan kao spasitelj, iako je dobio desetku odmah, nego mu je na leđa natovaren križ, a sve je spremno za razapinjanje, barem ono medijsko.

Prije no što “date ruke” u tom razapinjanju, sjetite se mađarske prevare, sjetite se Hamze koji nije pojačanje nego prinova, sjetite se Memolle koji ne može igrati nigdje, sjetite se Nižića kojem treba naći zamjenu.

Ma zapravo, pokušajte se sjetiti jedne notorne činjenice. Vi ste navijači Hajduka. Navijači jednog novog Hajduka, koji postavlja rekorde, postavlja standarde ponašanja, koji ide cestom ponosa, poštenja i pravde.

Navijači ste koji moraju biti ponosni na svoj klub, ponosni na činjenicu da su oni ti koji su ga izvukli iz ralja politike, iz bezdana bankrota i dugova, i doveli do toga da trener, koji je sve samo ne neozbiljan najavljuje pohod na Ligu Prvaka praktički na samom početku prvenstva, a sportski direktor, ništa manje ozbiljan od trenera kaže da ćemo se boriti za titulu, ako nam dopuste.

Sve priče o poznavanju mentaliteta su pale, sve priče o dišpetu i našoj dici prokazane su kao floskule, jedino što donosi uspjeh su sustavni rad, poštenje i stručnost. Vrijeme je da i mi, navijači promijenimo način na koji pristupamo klubu.

Došao je Hugo Almeida. I svi sve znamo o njemu odjednom. Da je prije deset dana netko pitao za njega, možda bi deset ili dvadeset navijača Hajduka o njemu imali bilo kakvu informaciju svježiju od one da je svojedobno rasuo Dinamo.

A sad odjednom svi sve znaju, znaju da je ovakav ili onakav.

A ja ću reći ono što mislim, i kako smatram da bi se navijači Hajduka trebali odnositi prema igračima Hajduka.

Hugo Almeida je od jučer centarfor Hajduka, sportski direktor mu je dao desetku, a kako vjerujem našem sportskom direktoru, ja Huga Almeidu od danas smatram najboljim centarforom lige. On, Futacs, Said, ne mogu se odlučiti koji mi je draži.

Ako se bude vukao po terenu, ako bude loš, onda će se moje mišljenje možda i promijeniti, ali do tada, ima moju potpunu podršku. Dajem mu i par mjeseci za prilagodbu, samo par mjeseci, jer smatram da je dovoljno iskusan da mu ne bi smjelo trebati duže od toga.

Samom činjenicom da nije ostao u AEK-u, gdje je mogao ubirati ogromnu lovu još godinu dana, i mirno čekati mirovinu, Hugo je pokazao da ima motiv i želju igrati. Ne znam čime ga je Mario Branco kupio, jer novcima očito nije, ali ono što se iskreno nadam je to da će na koncu sezone obojica osjetiti ono nešto posebno, da će osjetiti kako izgleda kad Split slavi titulu.

Ako nam dopuste.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s