Što sam naučio iz poraza u Osijeku.

Naučio sam ono što sam znao, ali mi je još jednom odagnalo sve dvojbe – HNL je lakrdija od lige u kojoj je sve unaprijed odlučeno. O tome dalje neću, mislim da sam zadnjih dana dovoljno napisao o tome. Ako smatrate da sudac Mlakar nije imao veze s ovim porazom Hajduka, ja vam tu ne mogu pomoći, navikli ste na batine kao pravi tovari. (i ne, neću nikad pjevat “uz tebe vječno su tvoji tovari”, ja tovar nisam)

A sad ono važnije što sam naučio, što sam naučio o indoktrinaciji i o Josephu Goebbelsu, odnosno koliko je taj tip, smeće i jedan od najgorih zločinaca u povijesti, bio u pravu.

Naučio sam da je navijačima Hajduka dovoljno puta rečeno da su neobjektivni kmečavci, pa oni, naviknuti na to kao tovar na batine, pokušavaju biti “objektivni” i upadaju u zamku neobjektivnosti. Pa tako danas mnogi tvrde kako je Hajduk jučer bio užasan, kako je trebao izgubiti tri razlike, i tako sve u tom tonu.

Naučio sam da su navijači Hajduka toliko navikli da suci Hajduku sude košarku, a protivnicima ragbi, a u ponekim slučajevima i UFC, da kad sudac sudi ovako kao jučer, a sudio je pristrano, tendenciozno, te nadasve toliko nekvalitetno da ne bi smio suditi ni drugu županijsku, navijači Hajduka u tome vide nešto normalno. E pa ja ne pristajem na to, i dokle god vidim da sude suci koji su imenovani od ovog i ovakvog HNS-a, pisat ću ono što vidim.

Naučio sam da su navijači Hajduka toliko zaboravni da zaboravljaju da je Hajduk nakon osam kola 6 bodova iza Dinama iz nekoliko jednostavnih razloga, navedenih u prethodnim pasusima. Za one koji misle da pretjerujem, neka nađu snimku utakmice u Maksimiru koju smo “izgubili”, pa neka pogledaju za što je Juranović dobio žuti na samom startu utakmice, a onda neka pogledaju start džonom (ako se ne varam) Antolića na unutarnju stranu koljena Marka Futacsa, koji je prošao nekažnjeno, iako bi za takav start svaki evropski sudac izvadio crveni.

Ne mogu tvrditi da je taj start načeo Markova staklena koljena, ali da su momci u modrom znali gdje gađati – znali su. Sjetite se i startova na Ohandzu, zadnjih godina, pa primijetite uzorak ponašanja.

Naučio sam i to da su navijači Hajduka navikli na prisustvo Lokomotive u istom rangu natjecanja s Dinamom, baš kao što tovar navikne na batine. Pa se, u želji da se natječemo, zaboravljamo da je natjecanje jednostavno nepošteno i namješteno.

Naučio sam i to da je navijačima Hajduka često važnije ispasti pametan nakon bitke, umjesto uključiti se u bitku i pomoći, jer dok se nekoliko tisuća ljudi upinje napraviti nešto konstruktivno, ima ih barem trostruko onih koji čekaju kikseve, ne da bi ga voljeli još jače što bi bilo normalno, nego da bi pljucali po klubu, ali i po onima koji klub podržavaju bez obzira na rezultate.

Naučio sam da svaki takav konstruktivni član ima na svojim leđima barem trojicu koji mu/joj se javljaju samo nakon ovakvih utakmica, a onda lamentiraju o našim zabludama i neobjektivnostima. Nakon pet pobjeda u nizu se jave samo sa “čut ćemo se, polako, vidićeš ti”, a onda kad Hajduk napokon izgubi, a poraz je u svakom sportu neminovnost, a kamoli u ovakvom, gdje se često čini kako Hajduku nije dozvoljeno baviti se istim sportom kao njegovim protivnicima, onda se jave sa “a šta sam ja tebi rekao”.

Ponekad je bolje šutjeti, i nakon što Hajduk doista nije izgledao dobro, a jučer nije izgledao dobro i to treba ispraviti, mnogi misle da bi trebalo “stajat s mirom jer nemamo se pravo bunit kad odigramo tako loše”, ali ja šutjeti ne mogu, ne smijem i neću.

Neću šutjeti ni o tužnom napadu na Torcidu u Vukovaru. Ej, u Vukovaru? Ako postoji mjesto gdje takvih gluparija ne smije biti, onda je to Vukovar.

A da šutim o nepravdama koje su u hrvatskom nogometu stalno stanje stvari, ne pada mi na pamet. Posebno dok bardovi i ostala režimska piskarala goebbelsovski ponavljaju svoje mantre.

Jer nisam tovar i ne namjeravam se naviknut na batine.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s