Hajduk II – Varaždin 0 – 2 (Izvještaj)

Trener Oreščanin je na današnjoj utakmici odlučio zaigrati u omiljenoj formaciji vašeg omiljenog piskarala, besprizornog polunovinara i opskurnog blogera, 4-3-1-2, pri čemu je Nejašmić bio klasični zadnji vezni, desno naprijed od njega je bio Pasariček, a lijevo Šeparović.

Kovačević je ordinirao na poziciji polušpice, trequartiste ili desetke, a dva napadača su bili Delić lijevo i Šego desno. Negdje sredinom prvog poluvremena, Delić i Kovačević su zamijenili mjesta. Početkom drugog poluvremena, Prtajin je ušao na mjesto Kovačevića, a Šutu je zamijenio Palaversa, koji je prešao na lijevu spojku, dok je Šeparović zauzeo mjesto na desnom boku.

Nakon primljenog drugog gola, trener se odlučio na dodatni rizik, pa umjesto Šeparovića uveo Skorupa, što je uvjetovalo prelazak Pasaričeka na bok.

O cijeloj ovoj utakmici nemam potrebe previše pametovati, jer jednostavno nisam vidio ništa posebno vrijedno spomena. Formacijom sam se ovoliko bavio jer imam osjećaj da sam gledao stolni nogomet, u kojem se igrači striktno drže svojih pozicija, bez utrčavanja u prostor, bez križanja i bez preuzimanja rizika.

Momčad koja je tu da bi odgajala igrače da jednog dana budu prvotimci na ovaj način može proizvesti ono čega imamo na pretek; alibi igrače, sa stavom “muko moja pređi na drugoga”.

Nemam uvid u želje i namjere vodstva druge momčadi, možda oni imaju sasvim druge zamisli, ali to je ono što su danas dobili od igrača. Kao što uvijek napišem, rezultat je najmanje važan, ali nisam vidio niti jednu jedinu smislenu akciju mladih bekavaca.

Ni pojedinačne ocjene neću opisivati, jer sve što sam vidio je bilo jedno veliko ništa, a prvenstveno mi smeta što količina trke na terenu nije bila dovoljna niti za drugoligašku razinu, a kamoli za ono što ovi igrači pretendiraju biti.

Grbić (6)
Bradarić (5)
Šuto (5,5) (do 53)
Gruica (5,5)
Batarelo (5,5)
Nejašmić (5,5)
Šeparović (5,5)
Pasariček (4,5)
Šego (5)
Kovačević (6) (do 53)
Delić (5)

 

Zamjene

Palaversa (5,5) (od 53)
Prtajin (5) (od 53)
Skorup (-) (od 72)

Naravno, treba reći da su i ovakve utakmice dio odrastanja, pa uz kritike ide jedna ograda. Ako se ovakve utakmice neće ponavljati prečesto, (budimo realni, ni ona u Solinu od prije nekoliko dana nije bila puno drugačija od ovg, ali tada sam ocjene davao u dobroj vjeri da se neće ponoviti) upisat ću ih pod rubriku stjecanja iskustva. Međutim, ako se prečesto dogodi da vidim nedostatak želje, nešto će se u strategiji ovog projekta trebati mijenjati.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s