Popu pop, bobu bob

Danas sam vidio budućnost Hajduka. Danas sam vidio viziju koja se u klubu namjerava provoditi, a provest će se jednog dana, ma tko bio na čelu kluba, jer to je jedini mogući put kojim Hajduk može ići.

Definicija fraze iz naslova na hrvatskom jezičnom portalu ide ovako: ”reći otvoreno i odrešito (sve svakome)”.

I zato smatram da je vrijeme da ja napišem jedan kraći tekst, tekst u kojem se neću koristiti patetikom, u kojem neću skrivati značenja iza usporedbi, prenesenih značenja i prozno zahtjevnih jezičnih rješenja.

Nego ću reći bobu bob, a popu pop.

Napisat ću jednu činjenicu, nakon par godina svakodnevnog bavljenja Hajdukom, nakon promatranja, sudjelovanja, istraživanja, propitkivanja, gledanja, navijanja, tugovanja i na koncu konca življenja s tim klubom.

I neću je napisati olako, jer znam koliko se izlažem pisanjem nečega što nikad neću znati sa stopostotnom sigurnošću, ali od kad su mi objasnili da osim decimalnog postoje i drugi sustavi, pa ni tablica množenja nije konačna istina, jasno mi je da sto posto u malo što čovjek može biti siguran.

Međutim ja sam nakon toliko vremena potrošenog oko Hajduka uvjeren u činjenicu da Hajduk napreduje i da je na pravom putu. Spreman sam to napisati, jer sam dovoljno puta provjerio nejasnoće i navodne krive korake u klubu.

Daleko od toga da nema grešaka, grešaka ima i to ogromnih, ali ovdje pišem o činjenici da je smjer točno onakav kakav treba biti i da je sustav napokon čist.

I ja sam ponosan na svoj klub. Uredan, pošten i kvalitetan klub, koji predstavlja one vrijednosti koje želim ostaviti u zalog svojem potomstvu.

I to je to, to je prvi dio fraze.

Što se drugog dijela fraze tiče, svi oni koji se upiru dokazati suprotno od ovog što ja tvrdim o današnjem Hadjuku, mogu im samo reći nekoliko stvari.

Kratko, uz pomoć velikog Konfucija:

Ako znate da se u Hajduku radi dobro, a niste se uključili, ili vas nije briga, vrijeme je da se probudite i da počnete sudjelovati, jer bolje od ovog nećete naći.

Ako ne znate što i kako se u Hajduku radi, i znate da ne znate, onda se educirajte, saznajte, i počnite sudjelovati, jer u znanju je spas.

Ako ne znate što i kako se u Hajduku radi, a niste svjesni da ne znate, nego se još pri tom pravite pametni i prosipate floskule koje svakodnevno imamo šansu čuti ili pročitati na raznim mjestima, od anonimnih komentara na forumima ili kutaka raznih birtija, pa do veleumnih članaka u nacionalnim medijima, onda ste opasni, jer ste nesvjesni činjenice da vas truju.

Da vas truju zlobni ljudi koji ne poznaju ništa osim osobnih interesa.

I to je to. Hajduk je u pravim rukama, a vi kojima to smeta možete slobodno lovit rake. To je moje pop i moje bob.

Za konac moram još jednom napomenuti. Ovo je informirano mišljenje osobe koja je zadnjih nekoliko godina svog života posvetila proučavanju problema i koja nema apsolutno nikakvog financijskog ili bilo kojeg drugog interesa da promovira bilo čiju “istinu”.

Hajduk će pobijediti. Možda ne u subotu (u subotu će isto pobijediti ako mene pitate, ali to je druga tema), ali će pobijediti.

S ovom upravom, ili nekom drugom, ali će pobijediti.

 

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s