Kontra i rekontra

Hajdukovi problemi ostaju. Ostat će i ako se dobije ova utakmica koja se uopće ne bi smjela igrati, a i ako se ne dobije.

Hajduk je momčad i klub u izgradnji, nemojmo to zaboravljati ni kad gubi ni kad tuče. Ono što se događa u drugim klubovima ne bi nas trebalo zamarati, iako i dalje odgovorno tvrdim da je utakmica svih utakmica ona koja će se igrati na relaciji Banski Dvori – Hilton.

Ne mislim da su četvorica napadača neki genijalci, dapače, oni su samo umiveno lice slične politike, ali ako će samo malo provjetriti savez i dopustiti da i drugačiji uđu u strukture, bit će to korak naprijed, ma koliko sitan bio.

Našem klubu ostaju isti problemi. Za početak, treba prestati s uništavanjem onoga što imamo, bilo tako da previše bacamo u blato one koji su puno bolji od onog kako ih doživljavamo, a moramo obavezno i prestati veličati one koji su samo dali naznaku da bi mogli biti dobri.

Ova uprava je možda pogodila s Kopićem, a možda i nije, ali to ćemo znati tek za koju godinu. Predstoji ključni period, zimska stanka, koja je zbog nakaradnog sustava natjecanja kod nas ta koja je ključna i u kojoj se stvara momčad.

O tome zašto je to nakaradno i zašto naši klubovi neće ništa uraditi u Evropi dok se ne sagradi dvadeset normalnih travnjaka u zemlji, koji će omogućiti da zimska stanka traje barem dvostruko kraće, ili da je uopće ne bude, nema potrebe duljiti, pametniji i stručniji od mene su to elaborirali puno puta.

I Hajduk će morati odlučiti s kojim će kadrom ući u narednu godinu, mora se odlučiti o tome što je cilj, a po mojem skromnom mišljenju, trebat će ovog puta okrenuti stvari i reći da Evropa nije uopće ni prioritet ni cilj.

Ne možemo preskakati stepenice, a tražiti evropski iskorak dok se nije uspjelo biti najbolji u Hrvatskoj je po meni besmisleno.

Novca, kažu, ima dovoljno za sljedeću sezonu, u mlađim kategorijama vrije od potencijala koji će za par godina dovesti Hajduka tamo gdje ga svi vidimo, a do tada treba iskoristiti pozitivan financijski moment da bi se toj mladosti omogućilo da dođu do prve momčadi koja će već imati svoju strukturu, svoju glavu i rep, u kojoj će trener biti jedini i neprikosnoveni gazda svlačionice, a ako bude sve kako treba, doći će u momčad koja će iza sebe već imati trofej.

Ne znam što je sa sportskim direktorom, u kojem je statusu, ne znam hoće li predsjednik preživjeti ovo turbulentno razdoblje, ne znam ni tko će od igrača ostati, a tko će otići, ali dobili smo potvrdu da je rezultat za početak uvijek stvar volje.

Jer nitko mi ne može reći da se ovakvim pristupom kao u zadnje dvije utakmice nije moglo pobijediti u onih par utakmica gdje su se prosipali bodovi.

Očekujem i nove napade iz Mordora, ne bih se čudio još smješnijim penalima ili nekom crvenom kartonu u blatu Kranjčevićeve ovog vikenda, ne bih se čudio ni pražnjenju Poljuda u dogledno vrijeme, jer ovi neće sa scene sići bez borbe, to je više nego očito.

Ali izdržat ćemo i to, samo da sjašu već jednom.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s