PRIJELOMNA VIJEST: DPH Brač ekskluzivno za “Dvanaestog novinara” otkriva istinu o novoj predsjednici Hajduka

 

Danas nas je novinarski zadatak doveo na Brač. U malom mjestu između Selaca i Povalja, Novo Selo se zove, razgovarali smo s dubokim grlom DPH Brač.

DPH Brač je tajna organizacija, koja nije zavedena nigdje, ali pravi znalci znaju koliko je utjecajna i moćna ta supertajna Hajdukova utvrda. Osnovao ju je još Tito Kirigin sedamdesetih godina prošlog stoljeća, u dubokoj tajnosti, jer svemoćna partija u to doba nije željela organizacije van svoje kontrole, ali Kirigin, porijeklom Bračanin nije mario za to.

Ta tajna organizacija, koja se sastaje u pećini podno Vidove Gore, s pogledom na arhipelag srednjodalmatinskih otoka, ovih dana radi punom parom, jer traži se nova uprava Hajduka, a to bez njihovog blagoslova ne može proći.

Sjeo sam s neimenovanim kamenoklesarom iz malog mjesta Nakal, samo nekoliko kilometara od tajne lokacije u Novom Selu gdje smo se sastali, i on nam je iznio nekoliko važnih detalja oko izbora uprave.

„Kao prvo, sve ovo što možete pročitati po novinama, nije istina“, otvara dušu gospodin Lovelace, kako ćemo ga od sad zvati… „Nova uprava sastojat će se prvenstveno od legendi kluba, koji su zadužili ovaj naš projekt, jer vidjeli smo gdje nas vodi ova priča s ljudima koji nemaju veze s Hajdukom. Kako su oni Hajduka zadužili, sad se očekuje da taj dug i vrate.“

„Ali nama se čini da klub, bez obzira na objektivni nedostatak rezultata, stabilno posluje u zadanim uvjetima..?“ – odvraćamo.

Gospodin Lovelace je čvrst – čovjek je, kažu, jednom samljeo više kamena nego Alija Sirotanović ugljena na nekom natjecanju rudara u Tuzli. Kaže da Bračane ne zanima stabilno poslovanje, nego štednja. „Novčane zalihe ispod kušina su sramotno male..“ optužuje Lovelace i dodaje:

„Ovakve se sezone više neće ponavljati – možemo i iz lige ispasti što se nas tiče, ali ispod kušina mora ostat više novaca. Trošak vode i struje je sramotno visok – zašto se, recimo, igrači ne bi tuširali doma? Isto tako, ako mi kao navijači kupujemo dresove, doduše samo na sniženju, zašto bi ih igrači dobivali mukte?“

Prekidamo ovaj razgovor dok ne ode u potpuno krivom smjeru, i pitamo ono zbog čega smo se odvažili na ovaj opasan put na istočnu stranu Brača; „Dobro, tko će biti predsjednik?“

„S osamdeset osam postotnom sigurnošću vam mogu reći da ne znam.“


Eto, poštovani čitatelji – zbog informacije smo preokrenuli nebo i zemlju i na koncu došli do istine. Isplatilo se zbog ovog saznanja putovati preko opasnog otoka, na kojem se nisu dobro proveli ni Zdravko Mamić, a ni Janica Kostelić, pa smo s oprezom pristupali lokalnom stanovništvu, zlu ne trebalo.

(svaka sličnost ovog teksta sa stvarnim događajima je slučajna i neizbježna)

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s