Komunisti

Planirao sam ignorirati sve ovo što nema veze s Hajdukom, planirao sam ne baviti se na ovom portalu prvenstvom u Rusiji, u dobroj mjeri sam i uspio.
Ipak, nakon što su se osilili ovi komunisti i jugonostalgičari koji vode i podržavaju ovaj savez, ne mogu neke stvari ne prokomentirati, jer šutjeti se ponekad stvarno ne može.

Toliko su naši nogometni (i ne samo nogometni, ali to nije tema trenutno, a možda i jest – vrag će ga znati) vlastodršci ogrezli u komunističko-staljinistički mentalitet da jednostavno ne mogu a da se u svakoj prigodi ne oduševe kako je fenomenalno organizirano to prvenstvo u Rusiji i kako su efikasno riješili problem huligana.

Da se razumijemo, za razliku od Hrvatske, Rusija je doista imala problem huligana među nogometnim navijačima, Hrvatska ima problema s drugom vrstom nogometnog huliganizma, kojeg je u hrvatskom nogometu najmanje među navijačima (ali to nije tema ovog teksta, a možda i jest – vrag će ga znati).

Baš kao što je u Hrvatskoj vlast sama potakla huligane da preuzmu cijeli nogomet, ne bi li im služili za neke stvari koje ne mogu odraditi sami, u Rusiji su nogometni huligani korišteni za razne političke agende. U ovom trenutku, ruskim vlastima su nepotrebni, pa su maknuti sa strane, i to je cijela priča. Baš kao što su neki nogometni huligani u Hrvatskoj maknuti sa strane za ovu prigodu (nisu odstranjeni, naravno, ali to nije tema ovog teksta, ili možda i jest – vrag će ga znati).

Ipak, fascinantno je koliko u Hrvatskoj, zemlji Europske Unije, modernoj i mladoj zapadnoj demokraciji, još uvijek ima ljudi komunističkog mentaliteta, koji su spremni slati ljude u zatvor ili progonstvo radi drugačijeg mišljenja, koji su samo jednu svetinju zvanu Tito i jugoslavenski socijalistički sustav zamijenili svetinjama tipa „hrvatska repka“, „Luka Modrić“ (ili bilo koja druga „svetinja“, ali to nije tema ovog teksta, ili možda i jest – vrag će ga znati).

Očekujem da se polako uvedu i Gulazi za nepoćudne, na koncu, eno momci koji nisu čak ni palili baklje, nego su, kao, bili među onima koji su palili baklje u Francuskoj dobivaju višegodišnje kazne od ovog našeg „nezavisnog“ i „pravednog“ pravnog sustava, dok pred našim očima baklje gore širom Hrvatske, ali to je „vrhunska atmosfera“ i „vatreno slavlje“.

Dokle god se ne riješimo ljubitelja komunističkih metoda iz ove naše zemlje, nećemo biti mirni ni sigurni u ovoj zemlji. Jer nikad ne znaš kad će nekome pasti na pamet čipirati nas sve skupa, jer to bi bilo najjednostavnije, zar ne?

A najljepše od svega je što se ti „domoljubi“ groze komunizma. (iako komunizam zapravo nije tema ovog teksta, ili možda i jest – vrag će ga znati…)

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s