Gard

photo: Robert Matić / hajduk.hr

Mi, Hajdukovi navijači doista smo posebni, iako se vjerojatno navijači većine klubova koji, poput Hajduka imaju „ono nešto“ ne bi složili, ali činjenica je da reagiramo burno i na prvi balun, činjenica je da često tražimo određene stvari, pa kad ih dobijemo ne budemo zadovoljni i činjenica jest da nam je malo tko bio dobar dovoljno dugo da ostavi dublji trag.

Mario Stanić ima baš onakav gard kakav su (smo) mnogi navijači zazivali dugo vremena, i sad kad to imamo, možda bi bilo dobro da mu taj gard ne uzimamo za zlo.

Kao nekome tko živi od novinarstva mi uvijek smeta kad se optužuje medije za išta, ali stoji da sam i sam puno puta pisao o tome kako se Hajduka medijski tretira i isticao to kao problem Hajduka.

Stanić je danas puno pričao o tome, za moj ukus i previše, ali bio bih licemjer kad bih mu to uzeo za zlo.

Ono što je važno jest da i Mario Stanić, ali još više i cijeli klub napokon postave odnos prema medijima onako kako to treba biti, pa ne svrstavati svaku kritiku u isti koš, jer baš kao što je Mario rekao – nemojte podcjenjivati našu inteligenciju, pa baš kao što oni u klubu znaju zašto se neke stvari pišu, tako i mi „s druge strane“ jako dobro znamo zašto su neke stvari takve kakve jesu u odnosima s medijima.

Nitko nije iznad Hajduka, baš nitko. Ni sportski direktor ni predsjednik, ni funkcioner, ni igrač xy, a posebno ne bilo koji novinar ili navijač, i toga napokon svi moraju biti svjesni,

Valjda milijunti put pišem da napokon želim vidjeti jednu stručnu garnituru u klubu dovoljno dugo da ostvare svoje planove.

Ono što je ključno jest da ta stručna i bilo koja druga garnitura u klubu shvati da to ne znači da će oni nekoliko godina raditi bez prava na kritiku, jer samo konstruktivna kritika može omogućiti poboljšanja u hodu, to je na koncu smisao demokracije.

Bez konstruktivne, i ne mogu to dovoljno naglasiti – konstruktivne kritike, napretka nema.

A sve one koji svoj interes stavljaju ispred interesa kluba treba (figurativno rečeno) zadaviti.

Kao najvažnije izgovoreno danas bih ipak izdvojio to da je Mario Stanić spomenuo da je svašta čuo o Hajduku, spomenuo i ulicu i orjunaše i masone, a da je situacija puno bolja nego je to slika u javnosti.

Tako nešto sam napisao u svojem posljednjem komentaru na blagoupokojenom Splitskom dnevniku, i drago mi je da Stanić to razumije.

Meni ostaje pisati, dok ljudima u Hajduku ipak ostaje raditi na klubu i njegovom napretku, medijima se treba baviti na potpuno drugačiji način, a najlakše ih je ušutkati – rezultatima.

 

Jedna misao o “Gard

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s